Skip to content

Mădălina Pașol

Mădălina Pașol este nascută la București, Romania. După absolvirea Liceului de Arta „G. Enescu“ a obținut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin (Universität de Künste Berlin) – Germania, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obține bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög“ a Senatului Cultural German oferită pentru cursurile de master, precum și diploma de Pianist Concertist.
Activitatea artistică a Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale și internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Universității de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București, bursa a Fundației Georg Schumann, Concursul Internațional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internațional ARD – München, Marele Premiu – Concursul Internațional de concerte Târgu Mureș.
În turneele sale Mădălina Pașol a concertat ca solistă, sau în formații camerale împreună cu soliști și artiști de renume mondial precum clarinetistul Giora Feidmann în Filarmonica din Berlin, Jakov Kreizberg și Orchestra Operei Comice din Berlin, Orchestra Universității de Arte din Berlin. În Romania, Mădălina Pașol a concertat cu filarmonicile din Arad, Constanța, Ploiești, Craiova, Târgu-Mureș, Orchestra de Cameră a Radiodifuziunii Române împreună cu dirijorii Cristian Brâncuși, Ludovic Bacs, Paul Popescu, Iosif Conta, Robert Houlihan, Jin Wang. Pianista a înregistrat și filmat, printre altele, pentru Radio și Televiziunea Română, Deutschland Radio, Japan Television Productions, TVR Cultural, RBB Kulturradio Germania, Radio România Actualități, Radio România Cultural.
În perioada 2010 – 2014 Mădălina Pașol a fost doctorandă și cadru didactic al Universității de Muzică din București.
Pianista Mădălina Paşol a colaborat cu următoarele instituții: Filarmonica George Enescu – București, Filarmonica Oltenia Craiova, Bucharest Music Film Festival ARCUB edițiile 2015 și 2016, Filarmonica Banatul Timișoara, Serile Lipatti – Conacul Fundățeanca, Lipatti Evenings 2015, Kopavagur – Salurinn Concert Hall – Islanda, Centrul de Cultură Arcuș, Centrul de Cultură „Aurel Stroe“, Radio România Actualități, Radio România Cultural, TVR Cultural, Institutul de Arte, Festivalul PianoMarathon, Liceul de Artă „Marin Sorescu“ – Craiova, Colegiul Național de Muzică „George Enescu“ – București, Colegiul Național de Arte „Dinu Lipatti“ – București, Muzeul „George Enescu“, Lotte Lehmann Akademie Perleberg – Germania, Bode Museum Berlin – Germania, Institutul Cultural Român din Berlin – Germania.
În mai 2016, Mădălina Pașol a fost invitată să susțină un recital în cadrul Băncii Naționale a României cu ocazia sărbătoririi a 35 de ani de la zborul în spațiul cosmic al astronautului Dorin Prunariu.
Mădălina Pașol se dedică promovării tinerelor talente, artiștilor români și valorilor culturale naționale pe plan regional și internațional în cadrul Institutului de Arte, cu funcția de presedinte al acestei instituții. Institutul de Arte este partener al Sommerkonzerte Bode Museum Berlin – Germania, Concursului Internațional de la Craiova, Concursului Internațional „Tudor Dumitrescu“, Festivalului PianoMarathon – București. Prin inițiative culturale precum „Pianina – Play me – CÂNTĂ!“ în colaborare cu Metrorex – București și concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival 2015 organizat de ARCUB, Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înființare o instituție culturală care promovează arta și cultura în spații neconvenționale, astfel cultura devenind un bun al tuturor.
Mădălina Pașol a susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia și a fost invitată în jurii ale concursurilor de pian naționale și internaționale.
Concursul Internațional Valori Pianistice se va desfășura in anul 2023 cu aVa Ediție, Edițiile anterioare fiind organizate in sistem online și hibrid. În continuare Salonul Berlinez Chopin&Champagne iși desfășoară activitatea la București cu mare succes oferind publicului momente de neuitat prin colaborările cu artiști și ansambluri deosebite, cum ar fi: Ansamblul I SEDICI- Germania, Fernando Mihalache – acordeonist, Eduard Adam – Actor TNB.
Mădălina Pașol este președinte și director general al Institutului Internațional de Arte această instituție fiind organizatoar al Concursului de pian și sponsor al Salonului Chopin & Champagne.

Pianista a evoluat în Festivalului George Enescu, Festivalul Vară Magică 2021, Festivalul Medieval Ardud 2022, Festivalul Classic for Pleasure 2020. Pe perioada Pandemiei numele Pianistei Mădălina Paşol a fost pe toate afişele sălilor de concerte virtuale şi a Filarmonicii George Enescu.
Singurul concert simfonic în anul 2020 după declararea Pandemiei a fost dedicat titanului Beethoven 250 şi interpretat alături de Orchestra Filarmonicii de Stat în Piața mare a Sibiului de pianista Mădălina Paşol în faţa unui auditoriu de sute de persoane, un eveniment incredibil pentru acel an de restricţii şi austeritate!

Pianino

Pianino este un masterclass realizat împreună cu Institutul de Arte București, dedicat copiilor care sunt la început în studiul pianului, dar și copiilor avansați, cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani.
Alături de pianista Mădălina Pașol, cei mici vor avea ocazia să învețe cum să îndrăgească pianul printr-un program atractiv. Timp de o săptămână copiii își vor îmbogăți repertoriul și tehnica, se vor familiariza cu improvizația, vor învăța cum să îngrijească instrumentul și multe altele. Cei mici vor avea parte atât de lecții individuale cât și de lecții de muzică de cameră, toate culminând cu concertul Pianino și momentul muzical special rezervat în concertul final al tuturor claselor din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania.

Detalii despre înscrieri
Pentru Masterclass-ul Pianino sunt disponibile doar 5 locuri.

Perioada: 30 iulie – 7 august 2023
Pentru a vă înscrie la acest curs din cadrul Academiei ICon Arts Transilvania, vă rugăm:

  • să redactați o scrisoare de intenție în urma căreia se va face selecția finală de către coordonatoarea cursului. Vă rugăm să menționați de cât timp studiază violoncelul și la clasa cărui profesor.
  • data limită de trimitere a scrisorii este 15 mai, iar rezultatele vor fi afișate până la data de 1 iunie 2023.
  • dacă ați fost selectat, vă rugăm să vă alegeți pachetul potrivit (detalii mai jos)
  • să finalizați înscrierea pe site-ul www.iconarts.ro.

IMPORTANT: Fiecare participant va fi însoțit de un părinte pe toată perioada cursului, cheltuielile de cazare și pentru părinte fiind incluse în prețul de mai jos.
Înscrierea este completă în momentul în care a fost achitată taxa integrală a pachetului de participare – chiar dacă plata se face în două rate.
Documentele de mai sus trebuie însoțite de un acord parental, model existent pe site.

Pachete ICon Arts standard

Pachetul 1:
1000 lei – Include doar taxa aferentă cursurilor, pentru perioada 30 iulie – 7 august 2023
Pachetul 2:
3000 lei – Include cazarea pentru copil și un părinte, cursurile și 3 mese/zi pentru copil. Părintele beneficiază doar de cazare și mic dejun.

Modalităţi de plată

1. Transfer bancar
UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România
RO40BTRLRONCRT0477088102
Banca Transilvania, Sucursala Obor
2. Online cu card de credit sau debit
3. PayPal – academia.iconarts@gmail.com